Kpop dalam Bahasa Indonesia...!!

SIAPA YANG MINAT KPOP ANGKAT TANGAN...!!!!!!!!!!!!!!!!


Bukan aku sorang jer kan.. hahahahaha (rse macam dah lama giler tak gediks letak muka sendiri kat blog.. :P)

So aku ada sesuatu yang nak share kepada peminat Kpop.. huhuh.. ramai orang kata kenapa kita suka dengar kpop.. bukan kita faham pun lagu dorang... bahasa korea pun tahu Sanghea (cinta) jer... huhuhu...

So... ni ada beberapa lagu kpop yang femes telah dinyanyikan dalam bahasa Indonesia.. bolehlah nak buat kita faham.. yang lawaknya ada beberapa tu dia macam tukar serikata jadikan lagu tu sangat lawak.. hahahaha... nak tahu tengok sendiri.. aku letak beberapa LAGU MR. KATROK yang bagi aku paling best.. huhu....



















hehehehe.. Mr Katrok ni laaa manusia yang bertanggungjawab buat semua benda ni.. hehehe.. lawak dan KREATIF...!!!!!!!!!!!

apa yang aku dapat konklusi kat sini ialah bahasa kita mahupun Indonesia sebenarnya boleh juga nak buat lagu-lagu sehebat Kpop ni.. kalau kita boleh nyanyi translate dengan begitu baik.. sudah pasti kita nak buat lagu sehebat dorang pun tak ada hal... so ayuh kita sama-sama majukan musik kita sama seperti korea.. tapi tak bermakna kita jadi Kpop.. huhuhuhuhu

Bahasa Melayu kan bahasa yang indah.. sangat mudah dipelajari digunakan dan disebarkan.. sebab tu suatu masa dulu kita pernah menjadi Lingua Franca... huhu...

Ok sampai situ jer laa.. aku saje jer nak hiburkan korang time2 final exam ni.. alright babai.. nak g layan kpop ni... versi indonesia.. hahahaahaha!!!!!!!!!!!!

3 comments:

  1. Yang ini parodinya lebih GOKILLL !! Check it out >>> http://youtube.com/watch?v=6LaLaWWZkoo&client=mv-rim&hl=en-GB&guid=&gl=ID

    ReplyDelete
  2. Yang ini lebih gila parodinya>> http://youtube.com/watch?v=6LaLaWWZkoo&client=mv-rim&hl=en-GB&guid=&gl=ID

    ReplyDelete
  3. parodi yang satu ini lebih GOKILL!! http://www.youtube.com/watch?v=6LaLaWWZkoo

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...