NASI SEGERA.

Betul ke ada NASI SEGERA yang boleh dimasak seperti MEE SEGERA...????


Pada mulanya aku pun tak percaya.. tapi selepas diperkenalkan oleh seorang rakan yang baru aku kenali semasa pergi program OPKIM KELANTAN.. aku terus terpegun...

INILAH DIA.. NASI SEGERA...!!


MARI KITA CUBA BUKA PULA...


APA YANG ADA DI DALAMNYA..????


KARI AYAM... HUHU~~




LAGI..LAGI..LAGI.....

MACAM MENARIK JER KAN...????



Tertinggal pula sudu yang melekat di belakang KARI PAKET... hehehe....

JADI MACAM MANA NAK MASAK..???

BEGINI LANGKAH-LANGKAHNYA.....

(1) 

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

(7)

(8)

(9)

OH TAK SABARNYA NAK MAKAN.....

Untuk pengetahuan kalian, aku sebenarnya tengah sahur ni.. jadi sambil aku memasak aku updated blog.. wahahah... kiranya gambar-gambar ini semua gambar LIVE laaa... hehehe...

SEBENARNYA produk ni masih belum meluas lagi di Malaysia... JADI aku diantara PELANGGAN PERTAMA YANG MERASA BENDA NI.. waaaa!!! bangganya...!!!

Orang jual kat aku ni ajak aku jadi pengedarnya.. aku akan fikirkan.. tapi serius benda ni senang nak masak sesenang masak MAGGI... dan yang penting NASI INI JUGA BOLEH SIMPAN SELAMA 3 BULAN JIKA TIDAK DIBUKA... sama macam MAGGI LAAA... 

Selain perasa Kari, dia ada juga perasa lain macam masak Paprik dan masak Cili.....ada AYAM DAN IKAN.. hehhe.. best kan...????

HARGANYA IALAH.... RM6.50 (boleh tahan laaa)

orang tu kata.. minggu depan baru dia nak letak PACKAGING KAT BEKAS DIA YANG KOSONG NI.. hehehe... produk ini sebenarnya berasal daripada CHINA.. tapi jangan risau sebab produk ini HALAL DAN SEKARANG DALAM PROSES MENDAPATKAN PENGESAHAN JAKIM...

MAKAN DULU..!! 

17 comments:

  1. woit gle.. bru mintak pengesahan halal~ klu tibe2 jakim tak sahkan camne? merase la ko! hahaha

    ReplyDelete
  2. aku dengar2, makanan segera mempercepatkan proses penuaan.
    habislah kau fariz...haha

    ReplyDelete
  3. ko sje jer kan nak menakutkan aku... ok laaa... orang cina muslim gak yg buat benda alah ni.. semua ingredient nya dlm bhs cina dan tulisan jawi.. dorg lebih menghargai tulisan kita berbanding kita sendiri.. huhuh~~

    jakim tu nak dpt cop jer.. biasa laa jakim kat particular tu yg lmbt tu.. tapi benda ni mmg dah sah halal laa...

    ReplyDelete
  4. proses penuaan??? hehehe... tapi yg penting ni laa makanan segera yg plg berkhasiat.. cukup segala protein, carbohydrate dan sebagainya.. heheh

    ReplyDelete
  5. bapak ah!!!..ada ke weyh...mcm best jeeee...

    ReplyDelete
  6. tentera dah lama guna makanan ni sejak 60an lagi. n diaorang guna brand brahmi yg boleh jumpa kat tesco.konfem halal lagi.cuma versi komersial tak ada c03.takda la pertama sangat kat pasaran.

    ReplyDelete
  7. afiek: mmg best.. nnt masuk sem aku beli tunjuk demostrasi kat ko.. wahahah..!!

    ReplyDelete
  8. betul ker ada jual kat tesco..??? tak penah jumpa pon.. tapi yg pasal askar tu mmg betul laa.. dorg gne teknik yg sme.. cuma benda ni blom komersial lagi.. heheh

    ReplyDelete
  9. boleh laaa... tak laa sedap nak mati.. tapi nak makan tu kira ok laa...

    ReplyDelete
  10. brand apa and mana nak dapat?

    ReplyDelete
  11. ntah... tak tahu dah perkembangannya.. sye dpt dr kawan punya kawan.. tak der brand agi.. sori..

    ReplyDelete
  12. Salam,
    Just nak bg tau yang produk nasi segera nih dah ada yang halal dan buatan melayu Islam. Ada 4 perasa. Nasi ayam, Nasi lemak, Nasi Goreng, Asam Pedas.

    ReplyDelete
  13. oh ada asam pedas... eummm faveret... hehehe.. tq for the information..

    ReplyDelete
  14. I think the admin of this site is actually working hard in support of his site,
    as here every material is quality based information.
    Stop by my homepage ; blowfish shoes

    ReplyDelete
  15. murah jugak harga rm6.50 tu.. ayam dlm tin kat tesco pun dah rm4.00

    ReplyDelete
  16. Saya akan ke China hujung Ogos nie. Saya dah survey harga makanan kat restaurant mahal tak kurang dari RM15.00 sekali makan. Boleh tolong saya bagitau nama jenama Nasi Segera ni tak? Sebab dia produk China, tentu senang nak dapat kat sana.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...